KÖNYVEK I UTAZÁS I INSPIRÁCIÓ

Tomor Anita

Tomor Anita

Itt a farsang! Íme, néhány bevált jelmezötlet

2017. február 07. - Tomor Anita

Minden évben ilyenkor, februárban az óvodákban, iskolában óriási a sürgés-forgás. Mindenki a nagy farsangi mulatságra készülődik. A gyerekek naponta állítanak haza újabb jelmezötlettel, jókora fejtörést okozva ezzel a szülőknek. Hiszen, miért ne okozna fejtörést nekünk, hogy mibe öltözzön a gyerek? Ha azt szeretnénk, hogy jól érezze magát, szuper jelmezt kell találnunk erre a jeles eseményre.

 

farsang1.jpg

 

TIPIKUS LÁNYJELMEZEK

  1. Királylány, hercegnő, menyasszony

Bizony lányos szülőként meg fogjuk érni azt az időt, amikor a gyereket egyszerűen képtelenség egy –egy jelmezről lebeszélni. Nos, a királylány, a hercegkisasszony, a menyasszony jelmezötletek pontosan ebbe a kategóriába tartoznak. Óvodás korban még minden kislány királylány akar lenni. Nincs is ezzel semmi baj. Az már egy másik kérdés, hogy mi van akkor, ha a gyereket az ő kérésének megfelelően a kiscsoporttól kezdve minden egyes farsangon királylány jelmezbe kell öltöztetned, mert hallani sem akar semmilyen más ötletről.

 

farsang4.jpg

 

  1. Pillangó, tündér

Nagyjából ugyanaz a kategória, mint az előzőek, de talán a mentségükre legyen írva, hogy ezeknek a jelmezeknek az elkészítéséhez már legalább szárnyak is kellenek, nem elég a habos-babos, fodrokkal tarkított királykisasszony ruha és a korona.

 

  1. Piroska, Hófehérke, Aranyhaj

Egyre népszerűbbek a Disney figurákat megformáló jelmezek is a kisgyerekek körében. Kimondottan kreatív a Piroska jelmez, ahol már a piros csuklyás köpeny is szükséges, és egy kosárka sem árt a kézbe.

 

farsang3.jpg

 

  1. Nyuszi, csiga

Ezekhez azért már össze kell szednünk magunkat, hogy valami kreatív is kisüljön a dologból. Legalább nyuszi füleket illik a kis fejükre varázsolnunk, nem beszélve a csiga házikójáról.

 

  1. Boszorkány, varázsló

Seprű, varázslósapka, esetleg talár, és persze varázspálca a kézbe, s máris készen vannak a kis varázsló és boszorkány palánták.

 

TIPIKUS FIÚJELMEZEK

  1. Tűzoltó, katona, rendőr, orvos

Talán még mindig ezek a No. 1. választások a fiúk részére. Bár számukra a lista valahogy sokkal hosszabbnak tűnik, és az is igaz, hogy talán könnyebben rávehetőek a kreatív ötletekre, mint a lányok.

 

  1. Szerelő, kertész

Kantáros nadrág, és kalap, vagy sapka a fejre, szerszámos láda, vagy kis gereblye a kézbe.

 

  1. Cowboy, indián, muskétás, kalóz, királyfi

Annyi ötletes megoldás van, hogy fel sem tudjuk itt mind sorolni.

 

  1. Kutya, oroszlán

Az állatfigurás jelmezeknek is végtelen a sora. A tapasztalatok alapján azt viszont elmondhatjuk, hogy a bérelt jelmezek legtöbbje rettentő meleg a gyerekeknek még a néhány órás mulatságra is, érdemes tehát átgondolni, hogy vagy saját készítésű ruhát fabrikáljunk, vagy esetleg valami más jelmezt válasszunk.

 

  1. Bohóc

Eljutottunk az örök favorithoz, a bohóc jelmezhez. Bár manapság már kezd kimenni a divatból, de szerintem nincs is olyan ovi, ahol ne öltözne be valaki bohócnak minden évben.

 

farsang2.jpg

 

Jó farsangolást mindenkinek!

 

A képek forrása: www.depositphotos.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tomoranita.blog.hu/api/trackback/id/tr7512189980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása