KÖNYVEK I UTAZÁS I INSPIRÁCIÓ

Tomor Anita

Tomor Anita

5+1 film, amelynek főszereplője Emilia Clarke, a Trónok harca sárkánykirálynője

2019. augusztus 16. - Tomor Anita

 

Ki ne ismerné manapság Emilia Clarke angol színésznő nevét, aki a Trónok harca című nagy sikerű HBO sorozat egyik főszereplőjeként pillanatok alatt milliók kedvence lett. Szinte azonnal kaptak utána a producerek és a rendezők, és versenyezni kezdtek a filmstúdiók azért, hogy több más nagyszabású hollywoodi alkotásban is a színésznő játssza el a főszerepet. Emilia Clarke-ot nemsokára egy romantikus-vígjátékban is láthatjuk a Crazy Rich Asians (Kőgazdag Ázsiaiak) című filmből már jól ismert Henry Golding oldalán, de ne szaladjunk ennyire előre, nézzük csak végig, milyen filmekben is szerepelt már ő, milyen út vezetett odáig, hogy aztán egy igazi karácsonyi 'romkom'-ban láthassuk.

kep1.jpg

 

  1. Trónok harca (Game of Thrones) (2011-2019)

Emilia Clarke leghíresebb szerepe tagadhatatlanul minden idők egyik legsikeresebb sorozatában, a Trónok harcában Deanerys Targaryen megformálása volt. A sárkányok anyjának szerepe olyannyira ismertté tette a színésznőt, hogy azóta is csak sárkánykirálynőként emlegeti mindenki.

 

 

De még sok egyéb más filmben is láthattuk:

 

 2. Terminátor: Genesys (2015)

A Terminátor filmekről elsősorban magyarként nekem Andy Vajna neve jut eszembe, annak ellenére is, hogy a Terminátor ötödik részében, a Genesysben már nem jegyezhetjük az ő nevét producerként. A megszokott módon a filmben Arnold Schwarzenegger játszotta az egyik főszerepet, és Sarah Connorként Linda Hamilton helyett Emilia Clarke-ot láthattuk. Emilia Clarke ebben a részben Sarah Connor fiatalkori énjét játszotta el. A filmben szerepelt még Jai Courtney, akit viszont A beavatott és a Die Hard - Drágább, mint az életed című filmekből már jól ismerhetünk.

 

 

3. Mielőtt megismertelek (Me Before You) (2016)

Emilia Clarke-ot azért is szeretem annyira, mert a képernyőn keresztül és mint magánszemély is leírhatatlanul szimpatikus. Már csak azért is, mert az egyik kedvenc könyvemnek, a Mielőtt megismertelek filmváltozatának a főszerepét is ő játszotta el. Sokan szoktak riogatni azzal, hogy a könyv után a film sosem ugyanolyan jó, bár ezzel a filmmel kapcsolatban ezt nem hallottam, nekem Emilia Clarke és Sam Claflin játéka nagyon tetszett. Egyáltalán nem volt csalódás Jojo Moyes könyvéhez képest, sőt! Ha tehetitek, és még nem láttátok, feltétlenül nézzétek meg!

Szerintem Lou Clark szerepét, mintha eleve Emilia Clarke-ról formázták volna.

 

 

A YouTube-ra egyébként készült Emilia Clarke legviccesebb pillanatairól egy összeállítás, ebben még énekel is a színésznő, nem is akárhogy:

 

 

 

4. The only one (2017) short film - Dolce and Gabbana reklámfilmje

Amikor először megláttam ezt a reklámfilmet, rögtön az jutott eszembe, hogy mekkora nagy húzás már ez a Dolce and Gabbanától!! :D Egy reklámban szerepeltetni milliók kedvenc párosát, Daenerys Targaryent és Havas Jont! Óriási ötlet!

Nem mellesleg azért Kit Haringtont látni öltönyben sem utolsó! :D

Én a magam részéről szívesen megnéznék egy romantikus-vígjátékot Emilia Clarke-kal és Kit Haringtonnal a főszerepben. :D

 

5. Solo: Star wars-történet (2018)

Emilia Clarke a Star-wars produkcióból sem maradhatott ki. 2018-ban került a mozikba a Solo: Star wars-történet című rész, melyben Emilia Clarke a fiatal Han Solo (Alden Ehrenreich) fiatalkori szerelmét alakítja. Ebben a részben még Woody Harrelson is szerepet kapott.

 

 

 +1 Last Christmas (Utolsó karácsony) 2019

És amiben még láthatjuk idén novembertől, az a Last Christmas (Utolsó karácsony) (2019), mely minden bizonnyal az idei karácsony egyik legnézettebb filmje lesz. A forgatókönyvet nem más írta, mint Emma Thomson és Greg Wise. A film a 2016-ban elhunyt George Michael, a Wham! énekesének emlékére készül, melyben az énekes dalai is hallhatóak lesznek.

 

 

A kép forrása: Google

A bejegyzés trackback címe:

https://tomoranita.blog.hu/api/trackback/id/tr8515012606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása