KÖNYVEK I UTAZÁS I INSPIRÁCIÓ

Tomor Anita

Tomor Anita

A Dunántúl egyik gyöngyszeme: Bükfürdő

2018. július 19. - Tomor Anita

Bükfürdőről először mindenkinek a híres gyógyvíze és az élményfürdője jut az eszébe, nem is ok nélkül. Európa egyik legismertebb és egyben Magyarország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, illetve lemodernebb szaunavilága található itt és várja egész évben a gyógyulni, pihenni és kikapcsolódni vágyókat. A fürdési lehetőségek mellett azonban rengeteg más programlehetőség és látnivaló is van ebben a vas megyei, festői szépségű kis városban. Két napot töltöttem itt, de én beleszerettem. Hogy miért? Összegzem.

 

1874.jpg

Bükfürdő a Dunántúl egyik rejtett kincse. Vas megye északnyugati részén található, Szombathelytől alig harminc kilométerre, épp félúton Bécs és a Balaton között. Budapestről körülbelül kétórás autókázással érhető el. Ez a hely nem csupán egy város, hanem egy egész élménycentrum, ahol a család minden tagja megtalálhatja a magának való szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget télen, nyáron, tavasszal, ősszel, esőben és szikrázó napsütésben is. Szabadtéri és beltéri programlehetőségek tárházát nyújtja. Itt egészen biztosan kipihenhetjük a hétköznapi fáradalmakat, feltéve, ha időt szakítunk rá és ellátogatunk ide.

 

buk.png

 

A harmónia és az idilli környezeten kívül Bükfürdő az alábbi programlehetőségeket kínálja:

 

  1. Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum

A bükfürdői Gyógy- és Élménycentrumban 14 hektáros területen, 34 medence és több mint 5800 m2 vízfelület szolgáltat kényelmet. Gyógy- és Strandfürdő, Élményfürdő, Szaunavilág és Wellness Központ várja a pihenni, gyógyulni és kikapcsolódni vágyókat. A Gyógy- és Strandfürdő területén egyedi összetételű gyógyvíz, fedett és nyitott medencék, szabadtéri csúszdakomplexum, gyermekmedencék találhatóak. Az Élményfürdőben fedett élmény és pezsgőmedence, Cápabarlang, kültéri medencék, gyógymedencék, és beltéri élménycsúszdák kaptak helyet, míg a Szaunavilágban gőzfürdők, infra- és finn szaunák, aromaszauna, szaunakert, napozóterasz, kültéri és beltéri merülő medencék és jakuzzi található.

A fiatalok egyik nagy kedvence az anakonda csúszda, mely hosszasan kanyarog, míg a vetélytársa, a másik kedvenc a kamikaze pedig az elsöprő gyorsaságáról híres. Van családi csúszda, melyen egyszerre többen is lehet csúszni és helyet kapott egy hagymacsúszda is.

A csúszdákon kívül játszótér várja a kicsiket, a mozgás szerelmeseit pedig a sportpályák. Van röplabda pálya, füves kispályás labdarúgó pálya, kiskapukkal felszerelt strandfocipálya.

A fürdő területén számos vendéglátóegység várja az éhes vendégeket egy-egy csúszás után.

 

termalfurdo_bukfordo_lead_1_1.jpg

A kültéri félig fedett medencekomplexum egy része

 

hunguest-hotel-repce-bukfurdo-foto-17.jpg

A csúszdapark balra a hagymacsúszdával

 

  1. Kneipp és Nordic Walking Park

A város szívében található a Kneipp és Nordic Walking Park, mely rengeteg élményt tartogat nemcsak a turistáknak, hanem a helyieknek is. Szabadtéri jóga- és meditációs központ, gyógy- és fűszerkert, növénylabirintus található itt, sok más egyéb mellett. Rengeteg rendezvényt tartanak a parkban, többek között itt került megrendezésre idén a FLOW nap is.

 

img_3045.jpg

A park bejárata

 

img_3037.jpg

Reggeli jógázás a parkban

 

  1. Napsugár játszópark, azaz „az elrejtett élménybirodalom”

A Napsugár játszópark egy hatalmas területű élménybirtok. Helyet kapott itt egy óriási játszóház labirintusokkal, trambulinnal, légvárakkal, korcsolyapályával és go-karttal. Két pályás bowling pálya, fitnessterem, fallabda pályák, kültéri játszótér, minigolfpálya, 360 m hosszú csúszó kötélpálya a tó felett, vizibiciklik és jet-skik gondoskodnak a kikapcsolódás önfeledt öröméről.

Télen-nyáron érdemes ide ellátogatni.

 

img_2965.jpg

A tavon úszó Jet-skik

 

img_2971_2.jpg

A játszóház

 

  1. Kristálytorony

A Caramell Hotel szomszédságában található a híres Kristálytorony, mely megannyi szórakozási lehetőséget tartogat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Kristálytorony egy óriási kalandpark, mely három emeleten, 5, 10 és 15 méter magasan, eltérő nehézségi szintekkel várja a szórakozni vágyókat. A gyerekek már hároméves kortól kipróbálhatják a nekik való játékokat. Nincsenek kötelező pályák, bárhol meg lehet állni és bármelyik részt ki lehet próbálni. Közel kilencven elem közül lehet választani és több mint 1 km hosszú kötélpályán lehet végig haladni. Aki egy jó nagy adrenalin fröccsre vágyik annak muszáj kipróbálnia az óriáshintát vagy a 10 méter magas mászófalat, és ha még mindez nem lenne elég, műfüves labdarúgó pálya és íjászkodási lehetőség is van itt.

 

img_2951.jpg

A Kristálytorony a több emelet magas mászószintekkel

 

img_2944.jpg

A legfelső mászószinten

 

img_2947_vilagos.jpg

A gyerekrészleg

 

  1. Rigótanya Étterem

Ha igazán jót akarunk enni és még mellette szeretnénk ízelítőt kapni az igazi cigányzenéből, feltétlenül látogassunk el a családias hangulatú Rigótanya Étterembe.

 

img_2990_vilagos.jpg

A Rigótanya Étterem

 

img_2999_vilagos.jpg

A jó hangulat

 

img_3011.jpg

Finom ételek: Sárgadinnye és pármai sonka kombináció

 

img_3016.jpg

Hagyományos és házias ételek széles választéka található meg itt

 

  1. Termelői piac

Tavasztól késő őszig minden pénteken termelői piac várja az érdeklődőket Bükfürdő központjában, a Tourinfo Iroda melletti téren. A "Bükfürdő Esszencia" védjeggyel márkázott termékek híresek a minőségről, a zamatukról és az ízükről. Rengetegen keresik őket. A piacon közvetlenül a termelőktől vásárolhatjuk meg a termékeiket. Húskészítmények, sajtok, kézműves termékek, házi készítésű mézek, szörpök, lekvárok, savanyúságok mind-mind megtalálhatóak a polcokon. Ide tényleg érdemes kilátogatni.

 

img_2977.jpg

Széles gyümölcs választék

 

img_2974.jpg

Finomabbnál finomabb házi szörpök és lekvárok

 

img_2983.jpg

Kézzel készült termékek

 

img_2985.jpg

Óriási a választék

 

Ajánlott szállások:

 

  1. Greenfield Hotel Golf &Spa

Európa egyik legszebb, több mint 100 hektáron elterülő, 18 lyukú championship golfpályája található itt, Bükfürdőn, a Greenfield Hotel Golf & Spa-ban, de a hotel természetesen nem csak erről híres, hanem a vendégszeretetéről is. A szálloda Soft All Inclusive ellátást biztosít minden vendégének, ami azt jelenti, hogy reggeli, ebéd és vacsora is jár a szoba mellé. 3500 m2-es spa és szaunavilág 6 medencével és 9 szauna attrakcióval bűvöli el a pihenni vágyó vendégeit.

A golfozó családok körében különösen népszerű a hotel, már csak azért is, mert gyakran rendeznek golf versenyeket is itt.

A Greenfield Hotel a kezdő golfozók részére gyakorló pályát és oktatót is biztosít.

 

greenfield.jpeg

 A Hotel bejárata

 

img_2907.jpg

Az egyik szoba

 

img_2912.jpg

 A fürdőszoba

 

img_2919_vilagos2.jpg

A Golfpálya egyik része a Loki vonattal

 

img_2937_vilagos.jpg

A Golfautópark

 

  1. Caramell Prémium Resort ****Superior Hotel

 A Caramell Prémium Resort ****Superior Hotel közvetlenül a Krisztálytorony mellett található. A szállodát 2016-ban bővítették, így most az új épületszárnyakkal már közel 2000 m2-es szabadtéri- és beltéri wellness részleggel, valamint 500 fős rendezvény- és konferencia központtal büszkélkedhet.

A Feng Shui jegyében épült szállodakomplexum családi szobákkal és lakosztályokkal is rendelkezik. Egészségközpont, meditációs japán kert és á'la carte étterem szolgálja a vendégek kényelmét. A távol-keleti stílusjegyek ötvözve az eleganciával és a modern formavilággal varázslatos hangulatot teremtenek, biztosítva ezzel a pihenéshez szükséges nyugalmat és harmóniát.

caramell-premium-resort.jpg

Caramell Hotel

Nagyon köszönöm Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesületnek, hogy végigkalauzoltak Bükfürdőn és lehetőséget adtak arra, hogy megnézzek, kipróbáljak mindent és megszeressem ezt a várost! Igazán nagy élmény volt! Köszönöm!

Képek forrása: saját fotók, Google

A bejegyzés trackback címe:

https://tomoranita.blog.hu/api/trackback/id/tr4514122663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása