KÖNYVEK I UTAZÁS I INSPIRÁCIÓ

Tomor Anita

Tomor Anita

5+1 romantikus film Valentin-napra

2020. február 13. - Tomor Anita

A Valentin-napot lehet szeretni, kevésbé szeretni és utálni is, de egy biztos, idén péntekre esik, így miért ne dobhatnánk fel egy kis filmnézéssel. Hat olyan filmet válogattam össze, amelyek – jó, lehet, hogy nem mostanában készültek –, de bármikor is menjenek a tévében, mi, nők tutira a képernyő rabjaivá válunk, amíg be nem fejeződnek. Romantikusak, szívhez szólóak, örökké nézhetőek.

Ugye, ti is emlékeztek rájuk, és szeretitek ezeket a filmeket?

 

me-before-you-emilia-clarkesam-claflin-movie-book-jojo-moyes1.jpg

 

  1. Kellékfeleség

Ez egy 2011-ben bemutatott, romantikus vígjáték Jennifer Anistonnnal és Adam Sandlerrel a főszerepben. Igaz, a történet nem új keletű, hiszen az 1969-es év egyik legnépszerűbb filmje, A kaktusz virága adta hozzá az alapötletet, de határozottan érdemes megnézni ezt az új verziót is, főleg azoknak, akik rajonganak a romantikus filmekért. A történet egy plasztikai sebészről (Daniel ’Danny’ Maccabee - Adam Sandler) szól, aki nősnek adja ki magát, és nem mellesleg hatalmas nőcsábász. Egy nap megismerkedik egy fiatal tanárnővel, aki jobban megtetszik neki, és aki egy randin megtalálja a kamu jegygyűrűjét a zsebében. Danny az asszisztensét (Katherine Murphy - Jennifer Aniston) kéri meg, hogy játssza el, hogy ő a felesége, akivel éppen válnak. Azt hiszem, nem árulok el meglepetést, ha azt mondom, ők ketten aztán majd nemhogy nem válnak el, hanem egyenesen egymásba szeretnek.

A film egyébként többek között a Hawaii szigeteken játszódik, a meseszép Mauin és Kauai-n is vettek fel jeleneteket.

 

10538465_8c338fac61f50c9e131b1813a0de2260_xl.jpg

Jennifer Aniston és Adam Sandler a Kellékfeleség című filmben

 

027.jpg

Kamu családi idill

 

026.jpg

 

  1. Két hét múlva örökké

Ez a 2002-ben bemutatott film számomra egy örök klasszikus. A szereposztás parádés: Sandra Bullock, illetve Hugh Grant játsszák a főszerepet. A történet egy fiatal ügyvédnőről szól, aki egész életében olyanok ellen küzdött, mint a nőcsábász, George Wade, aki a Wade vállalat arcaként ingatlanbefektetésekből él, nem is rosszul. Úgy alakul, hogy Lucy (Sandra Bullock) munkát vállal George Wade mellett (Hugh Grant) főképp azért, hogy megóvhasson egy közösségi házat, de George egy idő után a személyi asszisztenseként kezdi el kezelni a nőt, még az éjszaka közepén is tanácsokat kér tőle telefonon. Ez a közös munka odáig fajul, hogy a végén a férfi Lucy nélkül még nyakkendőt sem tudni választani. Lucy felmond, de Wade nem hajlandó őt elengedni, és végül Lucy is rájön arra, hogy ő sem tud a férfi nélkül élni.

A filmben egyébként egy cameoszerep erejéig feltűnik Donald Trump is, aki akkor még ugyan nem volt az Egyesült Államok elnöke, de sok filmben vállalt akkoriban szerepet, többek között a Reszkessetek betörőkben is.

 

2thwzt93n4x3us5gpf9c.png

Sandra Bullock és Hugh Grant a Két hét múlva örökké című filmben

 

891.jpg

 

  1. Szerelem sokadik látásra

Szerintem már vagy ezerszer láttam ezt a filmet, de ha most leülnék a tévé elé, ezeregyedjére is simán meg tudnám nézni. Nagyon szeretem Amanda Peet játékát, és ebben a filmben Ashton Kutcherrel igazán jól kiegészítik egymást. Tetszik a sztori, ez a se veled, se nélküled kapcsolat, hogy a két főszereplő csak sok évvel később jön rá, hogy beleszerettek egymásba. Hogy mik ki nem sülnek véletlen találkozásokból! :)

 

619.jpg

Amanda Peet és Ashton Kutcher a Szerelem sokadik látásra című filmben

 

0606szerelem8.jpg

 

Ja, és csak úgy mondom, hogy ebben a filmben még Harry herceg felesége, Meghan Markle is feltűnik! :)

 

kesz.jpg

 Meghan Markle Ashton Kutcherrel A Szerelem sokadik látásra című filmben 

 

  1. Mielőtt megismertelek

Köztudottan az egyik kedvenc könyvem Jojo Moyestől a Mielőtt megismertelek, és meg kell, hogy mondjam, imádom a könyv filmváltozatát is. Emilia Clarke és Sam Claflin szenzációs benne. Szerethető karakterek, érzelemdús történet és egy gyönyörű befejezés, talán így tudnám leírni a legjobban. Teljesen mindegy, hogy olvasod-e vagy nézed ezt a történetet, mindenképpen imádni fogod, ha a műfaj szerelmese vagy.

 

mielott-megismertelek-3.jpg

Minden kezdet nehéz...

 

12031609_39c9c1e2c2172ef6d540e374dfbf57cf_wm.jpg

 Emilia Clarke és Sam Claflin a Mielőtt megismertelek című filmben

 

udtisaf11-viem6qdvbc5cq-mvf1vzoa.jpg

 

  1. Míg a Jackpot el nem választ

Tudom, hogy limonádé. (Így nevezem azokat a filmeket, amelyeket a kritikusok nem szeretnek, és könnyed romantikus filmnek (szakzsargon: ’romkom’-nak) neveznek, de én úgy gondolom, hogy ezek a történetek sokszor többet adnak, mint a depresszióban tocsogó, kritikusok által agyonajnározott, művészi kiteljesedésért és elismerésért tíz körömmel küzdő filmek szoktak adni.) Sokszor a befejezést szeretem ezekben a filmekben a legjobban, ebben a filmben különösen szép, ahogyan a két főszereplő felnő, és rájön arra, hogy mi értékes az életében és mi nem, mire érdemes az energiákat fektetni és mire nem, amikor rájönnek, hogy Vegasban az az éjszaka, mikor megismerkedtek és összeházasodtak nem is biztos, hogy hiba volt, sokkal inkább valaminek a kezdete. Hétköznapi, igen. Nem Oscar-díjat szerettek volna vele nyerni, csupán szórakoztatni akartak; egy olyan filmet készítettek az alkotók, amit, ha megnézünk, bármikor felvidít minket, legyen bármilyen rossz is a kedvük, vagy legyen bármilyen fárasztó nap is mögöttünk. Mosolyt és vidámságot csempész az arcunkra, amire ebben a világban rengeteg embernek szüksége lenne, úgyhogy hajrá, ha nem láttátok még, nézzétek meg, ha pedig már sokszor láttátok, nézzétek meg újra! :)

 

613.jpg

Cameron Diaz és Ashton Kutcher a Míg a jackpot el nem választ című filmben

 

894.jpg

...megint csak ők, még mindig ugyanabban a filmben

 

unnamed.jpg

 

És amit a gyerekekkel is biztosan lehet nézni:

 

+1 film: Apád-Anyád idejöjjön!

Ez egy irtó cuki film. A gyerekeim is imádják. Én pedig imádom ezredjére is megnézni velük. Nagyon szeretem Lindsay Lohan fiatalkori, cserfes, eszméletlenül szerethető énjét, és nagyon sajnálom, hogy Liam Nieson egykori felesége, Natasha Richardson, aki ebben a filmben az anyukát játssza, már nem lehet köztünk. (Natasha Richardson 2009-ben halt meg egy síbalesetben szerzett koponyasérülést követően; két kisfiú maradt anya nélkül, de talán ebben a filmben az emléke örökké él. Annyira kedves nőnek tűnik ebben a szerepben, hogy elképzelni nem tudnám, hogy másmilyen lett volna az életben.)

A film egyébként két ikerkislányról szól, aki messze egymástól, két külön kontinensen élnek, egyikük az anyukájával Londonban, a másikuk az apukájával Kaliforniában, mígnem egy nap a két szülő ugyanabba a táborba küldi a két gyereket teljesen véletlenül. És persze kiderül, hogy ők ketten ikrek, és hogy az anyukájuk és az apukájuk is ugyanaz. Már csak helyet kellene cserélniük, és össze kéne hozni a szülőket újra. A filmben pontosan ez történik.

 

lindsay-lohan-az-apad-anyad-idejojjon-forgatasi-helyszinen-nosztalgiazott-06071202.jpg

Lindsay Lohan két szerepben

 

5-1.jpg

 Natasha Richardson Lindsay Lohannel az Apád-anyád idejöjjön! című filmben

 

unnamed_1.jpg

Linsey Lohan és Dennis Quaid

 

-go1_254.jpg

 

Nektek melyik a kedvencetek? Melyik a kedvenc romantikus filmetek?

 

Képek forrása: Google

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél többet tudni rólam, vagy érdekelnek a könyveim, ne felejts el követni a Facebookon és az Instagramon!

A weboldalamat itt találod: http://tomoranita.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://tomoranita.blog.hu/api/trackback/id/tr3615473730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edina Visnyei 2020.02.17. 08:03:06

A Szerelmünk lapjait is ide írhatod!
süti beállítások módosítása