KÖNYVEK I UTAZÁS I INSPIRÁCIÓ

Tomor Anita

Tomor Anita

11 érdekesség a Trónok harca szereplőiről

2017. augusztus 04. - Tomor Anita

Rengeteg rajongó várja világszerte hétről-hétre, hogy vajon mi történik a Trónok harca című nagysikerű filmsorozat közvetkező részében. A 7. évad 4. része jön hétfőn. Emberek milliói drukkolnak és reménykednek abban, hogy a kedvenceik, viharban született Daenerys és Jon Snow egymásra talál a sorozatban. Valójában még mindig rejtély övezi, hogy lesz-e köztük szerelem vagy sem. Ezreket tart lázban a kérdés, hogy a Lannisterek és a Starkok háborújába a készítők, hogyan építik bele az Éjkirályt és a halottak seregét, azaz a Másokat. Kinek mi a szerepe, ki fog meghalni, ki fog a végén győzedelmeskedni, ha egyáltalán túléli, túléleti bárki is ezt a háborút. Az HBO-nak nem lehet oka panaszra, az egyik legjobban sikerült és legnépszerűbb filmsorozatát sikerült elkészítenie. A szereplőgárda figyelemreméltó, sokan közülük ismeretlenként, kvázi epizódszereplőként kerültek a sorozatba, mára viszont kevesen vannak, akik nem ismerik fel őket azonnal. Összeszedtem néhány érdekességet, hogy melyik szereplőt milyen más filmben láthattunk még ezidáig. Robb Starkot felismerni a Hamupipőkében, hercegként, Cercei Lannistertt látni Gerard Butler oldalán a 300-ban, vagy Margaery Tyrellt felfedezni Az éhezők viadalában oldalt felborotvált hajjal, nos ezek a felfedezések néha érdekes meglepetéseket okoznak.

 

landscape-1458830593-game-of-thrones-cast.jpg

 

1. A sorozat egyik meghatározó szereplője Emilia Clarke, aki Viharban született Daenerys Targaryen szerepét formálja meg. Szerepelt az összes eddigi évadban és jó eséllyel láthatjuk őt majd a nyolcadikban is. 2016-ban nem csak a Trónok harcában láthattuk őt, hanem a világszerte nagy sikert arató Mielőtt megismertelek című filmben is feltűnt. Olyannyira feltűnt, hogy a Jojo Moyes brit írónő által írt könyv filmes változatában ő alakította a főszereplő, Lou szerepét, aki beleszeret a kerekesszékbe kényszerült Willbe (Sam Caflin). Egy évvel korábban, 2015-ben a Terminátor sorozat Terminator: Genisys címet viselő ötödik részében Emilia Clarke játszotta a fiatal Sarah Connort Jai Courtney oldalán.

 

me_before_you_emilia_clarke_sam_claflin-hd.jpg

 Emilia Clarke a Mielőtt megismertelekben

 

emilia-clarke-arnold-schwarzenegger-terminator-genisys.jpg

A Terminator: Genisys-ben

 

emilia-clarke-1920x1080-game-of-thrones-season-6-614.jpeg

 Daenerys Targaryenként a Trónok harcában 

 

4127502c7331230f_20739d895badc425baf9aa4285addb9486b2c46bee7f0c47267309302892655468afb1492a93aac144e4b971df90debb.jpg

...és megint csak a Trónok harcában

 

2. Richard Madden Robb Starkként szerepelt a sorozatban, de a harmadik évadban észak királyaként elesett. Egy lakomán a várandós feleségével és édesanyjával, Catelyn Starkkal együtt meggyilkolták, ezzel a szerepe ott és akkor véget ért. A nézők számára viszont Richard Madden arca nem csak a Trónok harcából lehet ismerős, szerepelt ugyanis a 2015-ben bemutatott Cinderella, azaz a Hamupipőke című nagysikerű, egészestés új Disney feldolgozásban, ő játszotta a herceget. Ugye, így már felismeritek?

 

richard-madden-759.jpg

A Hamupipőkében (Cinderella, 2015)

cinderella_promo1.jpg

 Megint csak a Hamupipőkében Lily James oldalán

richard-as-robb-stark-richard-madden-37748709-500-333.jpg

 Itt már a Trónok harcában látható Robb Starkként

robbstark-550x310.png

...ahogyan itt is.

 

3. Catelyn Stark szerepében Michelle Fairley volt látható három évadon keresztül a képernyőn. Kevesen tudják róla, hogy a Harry Potter és a Halál ereklyéi 1.-ben Hermione Granger édesanyját alakította néhány epizódszerep erejéig.

 

michelle-fairley-made-a-brief-appearance-in-the-first-part-of-harry-potter-and-the-deathly-hallows-as-hermiones-mother.jpg

Michelle Fairley a Harry Potter filmben

but-got-fans-might-know-her-best-as-the-strong-willed-catelyn-stark.jpg

...és a Trónok harcában Catelyn Starkként

 

4. A sorozat első évadában minden bizonnyal Sean Bean volt a húzó személyiség. Ő alakította a Stark ház fejét Ned Starkot, akit az évad végén lefejeztek a Lannisterek. Rengeteg filmben láthattuk őt már szerepelni. Játszott többek között a Gyűrűk urában, amelyben a Tolkien által megálmodott Boromir szerepét osztották rá. Brad Pitt oldalán játszott a Trója című filmben és A nemzet aranyában kincsvadászként tűnt fel Nicolas Cage mellett.

 

sean-bean-in-the-lord-of-the-rings.jpg

A Gyűrűk urában Boromirként

 

0110treasure6.jpg

 A nemzet aranyában

 

43166_28.jpg

Megint csak A nemzet aranyában Ian Howeként

 

troy_a54.jpg

A Trójában Brad Pitt mellett

 

ned-stark.jpg

...és a Trónok harcában

 

5. Lena Headey, a Trónok harca Cercei-je, szerepelt többek között a 300 c. filmben is Gerard Butler oldalán.

 

300_lena_headey_with_boy_in_field.jpg

Lena Headey a 300 című filmben

 

300-production-stills-lena-headey-1715287-500-263.jpg 

Lena Headey Gerard Butler mellett

 

rehost-2016-9-13-733755d4-595b-4432-bd77-7585b169f30b.jpg

 Itt már a Trónok harca Cercei-jeként látható

 

pri_37065406.jpg

 ...ahogyan itt is.

 

6. Natalie Dormer, a Trónok harca Margaeryje  - akinek a szerepe szerint nem számított semmi csak az, hogy királynő legyen - a tehetségét Az éhezők viadalában is megcsillogtatta. Ebben az alkotásban szó szerint egy másik arcát ismerhettük meg, oldalt felborotvált frizurával, egyáltalán nem királynős sítlusban masírozva Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) mellett a harctéren.

 

cressida_natalie_dormer_hunger_games_mockingjay_part_2-hd.jpg

 Natalie Dormer Az éhezők viadalában

p12-garcia-mockingjay-a-20151127-870x580.jpg

Az éhezők viadalában Jennifer Lawrence-szel

 

margaery-tyrell-season-6.jpg

...és a Trónok harcában Margaeryként

 

7. Natalie Emmanuel angol színésznő. Játszott a Halálos iramban 7. és 8. részében, és igen közkedvelt szereplője a Trónok harcának is. A szerepe szerint ő Missandrei, Viharban született Daenerys egyik tanácsadója és bizalmasa. 

  

furiosu-7-640x370.jpg

Halálos iramban (Fast and furious) 7-8.

  

game-of-thrones-season-5-mi.jpg

A Trónok harcában

 

8. David Bradley, a Trónok harca Lord Walder Frey-je nem csak ebből a sorozatból lehet ismerős a nézőknek. Újra és újra felbukkant a Harry Potter filmekben is a Roxfort gondnokaként, Argus Frics szerepében.

 

david-bradley-played-argus-filch-the-often-cruel-caretaker-of-hogwarts.jpg

David Bradley a Harry Potter filmekben

 

he-plays-walder-frey-the-awful-head-of-house-frey-who-betrayed-the-stark-family-in-got.jpg

...és a Trónok harcában

 

9. Gwendoline Christie nemcsak a Trónok harcabeli Brienne szerepéről híres, bár nem főszereplőként, de játszott ő is Az éhezők viadalában, a Star Wars 7. részében és az előzetesek szerint szerepel majd a Star Wars legújabb epizódjában is, a nyolcadik részben.

 

63031fedb00eeff0d3fe59ab2af402ec.jpg

Gwendoline Christie a Star Wars plakáton

 

game-of-thrones-episode-8-8.jpg

...és a Trónok harcában

10. Nikolaj Coster-Waldau, a Trónok harca Jamie Lannistere, aki a történet szerint a saját testvérével hál és még gyerekeik is születtek az évek során a nagy szerelemből, hatalmas pálfordulaton esett túl a filmsorozatban már, ami a karakterét illeti. A Királyölőként elhíresült Lannister kardforgató, jobb kezét levágták és ezután egész szerethető figuraként tűnik fel a sorozatban. A való életben egyébként Nikolaj Coster-Waldau dán származású színész, producer és forgatókönyvíró. Szerepelt a Mennyei királyságban, a Csajok bosszújában és a jelek szerint nemsokára egy egészen új oldalát mutatja meg nekünk a filmvásznon.

 

187377.jpg

Nikolaj Coster-Waldau a Csajok bosszújában 

 

blogs-the-feed-nikolaj-coster-waldau-gqa.jpg

És Nikolaj Coster-Waldau Jamie Lannisterként a Trónok harcában

 

2017-ben jön a Shot caller című új filmje 

 

11. A végére hagytam a Trónok harca egyik legfontosabb szereplőjét, Kit Haringtont. A filmsorozatban a George R. R. Martin könyvéből már jól ismert karaktert alakítja, Jon Snow-t, azaz Havas Jont, aki egész életében úgy élt, hogy mindenki fattyúnak nevezte. Előbb az Éjjeli őrség parancsnoka lesz, majd meghal és feltámad, majd megválasztják Észak királyának. Ahogy a bevezetőben írtam a fél világ azért szurkol, hogy szerelem szövődjön közte és Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) között. A Trónok harca előtt nem is igazán volt filmes szerepe, tulajdonképpen kezdőként került bele egy olyan filmsorozatba, amely aztán elhozta neki a világhírnevet. 2014-ben szinkronszínészként szerepelt az Így neveld a sárkányodat 2-ben. A magánélete érdekesen alakult eddig. 2012-ben összejött filmbeli partnerével, Rose Leslie-vel, aki a Trónok harcában a vöröshajú, vad lányt, Ygritte-et alakította. Rose a filmben ugyan már nem szerepel, hiszen a karakterét egy ostrom alkalmával megölték, de a való életben a pár azóta is együtt van.

 

roseleslie.jpg

Kit Harington Rose Leslie-vel

 

1485937879_170780_1485938117_sumario_normal.jpg

Így játszottak együtt a Trónok harcában

 

landscape-1469975968-jon-snow.jpg

Kit Harrington Havas Jonként a Trónok harcában

 

emilia-clarke-friendship-game-of-thrones-kit-harington-favim_com-3778898.jpg 

Emilia Clarke-kal pedig így néznek ki a való életben és a filmvásznon, Daenerys Targaryenként és Jon Snowként.

 

A képek forrása: Google

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tomoranita.blog.hu/api/trackback/id/tr112717888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása