KÖNYVEK I UTAZÁS I INSPIRÁCIÓ

Tomor Anita

Tomor Anita

Remek családi program a szingapúri Universal Studios élmény- és meseparkja

2017. február 17. - Tomor Anita

Szingapúrba nem csak a Gardens by the Bay parkban található szuperfák, a Flyer vagy a Marina Bay Sands luxushotel miatt érdemes ellátogatni. Rengeteg fantasztikus élményt rejt a családos utazók számára is. Gyerekkel Ázsiába utazni első hallomásra furcsa ötletnek tűnhet, de nem az. A világ egyik legbiztonságosabb városa, a tisztasága vetekszik Svájcéval, egész évben szuper az idő és számos programlehetőség van, amit a gyerekek is élvezni tudnak. Ott van például a Universal Studios mese- és szórakoztatóparkja, ami a maga nemében páratlan.

 

img_7137.JPG

 

Szingapúr déli partján, a Sentosa sziget ad otthont a világhírű Universal Studiosnak. Ez a fantasztikus mese- és filmelemekkel kombinált vidámpark minden korosztály számára varázslatos élményt nyújt, mely nem csak Ázsiában, de az egész világon egyedülálló. A háromszoros Oscar-díjas Steven Spielberg filmrendező, mint kreatív tanácsadó működött közre a park terveinek kialakításakor. A Universal Studios izgalmas és technológiailag fejlett mozgókép és televíziós show-alapú látványosságok sokaságát valósította meg. 

A park területe hét témazónára van osztva: Hollywood, New York, Sci-fi city, Ancient Egypt, Lost world, Far Far Away, Madagascar. A legizgalmasabb túrák talán a Sci-Fi város, az Elveszett világ és az ókori Egyiptom részben találhatóak.

 

img_0977_atm.jpg

Az Ókori Egyiptom zóna

 

img_0966_atm.jpg

The lost world

 

img_0899_atm.jpg

Far Far Away zóna Shrek kastélyával

 

img_0822_atm.jpg

A Madagascar zóna bejárata

 

Az attrakciók és a hullámvasútak

Cylon

A Cylon nevű embertelen sebességgel száguldó hullámvasútat kipróbálni szinte kötelező annak, aki bírja szuflával az ehhez hasonló élményeket. Az érzés, hogy a teljes ellenőrzés kicsúszik a tested felett, megfizethetetlen élmény. Egykor ez volt a világ legmagasabb hullámvasútja. 82.8km /h sebességgel száguld, csavarodik és forduld a levegőben.

 

img_0988_2_masolat.jpg

 

Revenge of the Mummy

A Revenge of the Mummy egy izgalmas pszichológiai utazás a teljes sötétségben hullámvasúton. Alapját a népszerű Múmia film adja. Ez a zárt acél hullámvasút rendkívül szórakoztató. 45 másodperc alatt imitál velünk szabadeséses zuhanást, mintha csak egy repülőből katapultálnánk. Skarabeusz bogarakon át, egy sereg harcos múmiával is találkozhat az, aki felmerészkedik rá.

 

img_0981_atm.jpg

 

A Madagaszkár hajó

Ezt a kalandos programot az egészen kicsi gyerekek is garantáltan élvezik. Egy csónakkal tehetünk túrát a Madagaszkár hajó csomagterében Alex, Marty, Melman és Gloria társaságában. Rengeteg animáció és a zene teszi színessé és érdekessé az utat.

 img_0814.jpg

 

Jurassic Park Rapids rafting

Na, ez az a hely, ahol garantáltan egy órát kell várakozni, és egészen biztosan vizes lesz az ember. Ezt a programot minden parkba látogató ki akarja próbálni. Az ötlet alapját a Jurassic Park című film és könyv adta. Kilencfős körtutajokba beszállva egy izgalmas vadvízi evezés veszi kezdetét a dinoszauruszok földjén. A dínók bár élni valóban nem élnek, de félelmetes hangokat adnak ki, mozognak és ijesztegetnek. Közben zuhatagok, apró vízesések nehezítik az utat és garantálják a jó szórakozást.

 

universal10.jpg

 

Körhinták és egyebek

 

img_0990_atm_1.jpg

 

img_0946.jpg

 

img_0897_atm.jpg

Shrek mocsara

 

Közlekedés

A Sentosa szigetre, ahol a Universal Studios élményparkja található vonattal, busszal, taxival vagy cable car-ral lehet kijutni. Mindközül talán a buszt érdemes a leginkább választani, mivel az tesz le a legközelebb a bejárathoz. A Sentosa sziget egy mesterségesen kialakított hollywoodi álom hely. Itt találhatóak Szingapúr strandjai (is), a Palawan és a Siloso beach.

 

0aa4ca72-7a8f-46d0-b0f3-fabde48d08f8.jpg

Palawan beach Szingapúrban

 

Sorbanállás

A park bejárata előtt a Universal Studios státusz szimbóluma fogadja a látogatókat, ez pedig nem más, mint a nagy földgömb a híres, körbe forgó Universal felirattal. A pénztártnál és a bejáratnál sorba kell állni ugyan a jegyekért, de nem olyan vészes, viszonylag kevés időt (maximum 20 percet) kell várakozással tölteni, ami viszont a parkon belüli sorban-állásokról nem mondható el. A legtöbb programnál 60 perc számított alapvárakozási időnek. Ezt kisebb gyerekekkel igen nehéz végigállni a melegben. Azt tudni kell Szingapúrról, hogy az év minden napján ugyanolyan az időjárás. 28-30 fok meleg van, de minden nap esik az eső legalább egyszer biztosan. Ez azt jelenti, nagy az esély arra, hogy az esős időszak nap közben köszön rá a városra, és olyankor minden leáll. Esőben és villámláskor nem működnek és nem is működhetnek sajnos a játékok, így nagyon gyorsan kiürül olyankor park. Kígyózó sorok tekeregnek a kijáraton túl a vonatnál, ami visszafelé szállítja az embereket a városba.

Tippek, hasznos információk

  • A park nyitva minden nap 10:00-től 19:00 óráig. Ingyenes térképek beszerezhetők a bejáratnál, de a netről is letölthetők remek applikációk, melyek segítségével előre meg lehet tervezni az útvonalat.
  • Érdemes korán kezdeni a napot, és nem hétvégén ellátogatni a parkba. A Universal Express Pass bár igen drága mulatság, de főszezonban is elsőbbségi belépést ad a legnagyobb attrakciókra.
  • A látogatók a legtöbb izgalmas túrára nem vihetnek magukkal kamerát, táskát és napszemüveget sem. Úton útfélen el vannak helyezve öltözőszekrények, melyeknek 30 perces használata ingyenes. Papucsban nem érdemes nekivágni a parknak, a legjobb a gumiszandál vagy a zárt cipő, mely nem esik le a lábunkról, és az sem baj, ha vizes lesz.
  • Az egyetlen túra, ahol egészen biztosan nem lehet megúszni, hogy ne legyünk vizesek, az a Jurassic Park Rapids a Lost World zónában. Esőkabát természetesen vásárolható a parkban. 

 

A cikk személyesebb hangvételű változatát a www.tomoranita.hu írói oldalamon is olvashatod.

Közvetlen link: http://www.tomoranita.hu/jo-csaladi-moka-a-szingapuri-universal-studios/

A fotók a saját képeim, a The lost world-ös raftingos képet leszámítva, mert azt a Universal Studios weboldalán találtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://tomoranita.blog.hu/api/trackback/id/tr6412267852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása