KÖNYVEK I UTAZÁS I INSPIRÁCIÓ

Tomor Anita

Tomor Anita

48 éves Jennifer Aniston

2017. február 11. - Tomor Anita

Ma ünnepli 48. születésnapját a Jóbarátok sorozat sztárja Jennifer Aniston. A már jó ideje világhírnévnek és hatalmas népszerűségnek örvendő színésznő jelenleg Justin Theroux amerikai színész, forgatókönyvíró és filmrendező felesége. Legutóbb a nézőközönség a Hivatali Karácsony című filmben láthatta, mely tavaly decemberben debütált a mozikban. Telly Savalas, azaz Kojak keresztlánya, és egyben Brad Pitt egykori felesége bizony már jó sok filmben szerepelt, lássuk csak melyek voltak a legemlékezetesebbek:

 

jennifer-aniston-11.jpg

 

Jóbarátok (1994-2004)

Ezt a sorozatot elég csak megemlíteni, és rögtön tudja mindenki, miről van szó. Hat fiatalról, akiknek a mindennapjai tíz éven át forogtak a kamerák előtt. Együtt sírtunk és nevettünk velük, na jó, inkább csak nevettünk, és persze sokat drukkoltunk Rachelnek (Jennifer Aniston) és Rossnak (David Schwimmer), míg végül a „se veled, se nélküled” évek után megszületett Emma lányuk. Külön szívügyünk volt Monica (Courteney Cox Arquette) és Chandler (Matthew Perry) kapcsolata, Joey (Matt LeBlanc) folyamatos karrierépítése, és Phoebe (Lisa Kudrow) bájos barátnő szerepe.

Akinek eddig még nem volt szerencséje a sorozathoz, az feltétlenül nézzen bele, garantáltan jól fog szórakozni!

 

4b65efd2c4a16111c2ac3f852bffedcd.jpg

 

Derült égből Polly (2004)

Ki ne emlékezne erre a filmre, már csak a néhány évvel ezelőtt elhunyt Philip Seymour Hoffman alakítása miatt is. A film egy kockázatelemző menedzserről szól, aki soha semmit nem bíz a véletlenre. Mindig mindent megtervez előre, egészen addig a napig, amíg a feleségét a nászúton rajta nem kapja egy másik pasival. Reuben (Ben Stiller), mikor már azt hiszi, rosszabb nem jöhet, betoppan az életébe az alkalmi munkákból élő Polly (Jennifer Aniston). Ez a nő szöges ellentéte mindennek, amiben eddig Reuben hitt, semmit nem tervez előre, mindent a véletlenre bíz, és mindent kipróbál, amit csak lehet. Még koszos kézzel mogyorót is eszik a bárpultról, ha kell. Vajon mi sül ki abból, ha két teljesen ellentétes elvekkel élő ember találkozik?

 

along-came-polly.jpg

 

Azt beszélik (2005)

Nem túl maradandó alkotás, de a színészi alakítás és a szereplőosztás mindenképpen figyelemreméltó. Kevin Costner játssza Beauh Burrought, azt a férfit, aki miatt egykor az egész kalamajka Sarah (Jennifer Aniston) családjában elindult. A gyanú szerint ennek a titokzatos férfinak köze volt Sarah anyjához, sőt mi több a nagyanyjához is. Nem csoda, ha az újságíróként dolgozó nő nyomozásba kezd, és nem nyugszik addig, amíg meg nem találja, és kérdőre nem vonja a férfit.

 

Szakíts, ha bírsz (2006)

Ez egy igazán jó kis történet. Szerencsére egyáltalán nem mondható szokványosnak. Ha valaki fehér ruhás esküvőre és happy endre vágyna, nem ajánlatos megnéznie ezt a filmet.

A szokásos romantikus filmek első 120 percét átugorva a történet kezdetén egy szerelmes pár összeköltözésének pillanataiba csöppenünk bele. Abba az időszakba, amikor még minden pár életében felhőtlen a boldogság.  Aztán jönnek a nehezebb hétköznapok, amikor már idegesítenek a másik szokásai, elkezdődnek a viták, majd jönnek az egyre nagyobb viták, és a sorozatos veszekedések. Ez történik Brooke (Jennifer Aniston) és Gary (Vince Vaughn) esetében is, és hogy hová fajulnak a dolgok? Hová máshova, mint a szakításhoz.

 

192b650308c853f62a91f94915a09f2c.jpg

 

Marley meg én (2008)

Erről a filmről nem vagyok hajlandó írni, mert annyira jó, hogy egy az egyben látni kell! Annyit azért elárulok: igazán szívet melengető történet Owen Wilsonnal a főszerepben.

  01fce662d4d84a64bbbc3fc56f43c27f.jpg

 

Kellékfeleség (2011)

Danny (Adam Sandler), a nőcsábász plasztikai sebész örökké csak szédíti a nőket. Elkötelezni nem akarja magát, mondjuk úgy: az alkalmi kapcsolatok híve. Előszeretettel visel jegygyűrűt, mert így könnyebben szabadul meg reggelente a nőktől. Egy nap megismerkedik Palmerrel, aki első látásra megtetszik neki. Megkéri a titkárnőjét, Katherine-t (Jennifer Aniston), hogy játssza el az elhidegült, pénzköltő és persze nem létező feleségét. Addig-addig játsszák a szerepüket, míg végül egészen más kezd kialakulni, de annak a dolognak semmi köze nem lesz Palmerhez.

 

7f3052004efcf1459cc5270808077f8b.jpg

 

cc445aaaafa4e6fd843e063c34e3f2a7.jpg

 

Családi üzelmek (2013)

Egy dílernek is lehet rossz napja. Pláne, ha kirabolják, és nem tud elszámolni sem a pénzzel, sem pedig az anyaggal. Hogy az életét mentse, csak át kell hoznia egy szállítmányt Mexikóból. Gyerekjáték, nem de? Adott két züllött tini, egy sztriptíztáncosnő a szomszédból (Jennifer Aniston), és egy mennyezetig kábítószerrel telepakolt lakókocsi. Kell ennél több egy tökéletes családi nyaraláshoz?

 

Förtelmes főnökök (2011)

Ki ne nézné meg Jennifer Anistont szexmániás fogorvosként, Kevin Spacey-t megalomániás marketingesként, Colin Farrellt pedig olyan emberként, aki mindent tönkretesz maga körül? Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. A kalamajka akkor kezdődik igazán, amikor az alkalmazottaik, a szenvedő alanyok felbérelnek valakit, Jamie Foxx-ot, hogy tegyék el láb alól a főnökeiket. A pláne benne pedig az, hogy az amatőr bérgyilkos banda sorozatokból vett ötletekkel vág neki a feladatnak.

 

fortelmes-fonokok-2-online-film.jpg

 

A képek forrása: Pinterest.com, Google

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tomoranita.blog.hu/api/trackback/id/tr8012248590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása