KÖNYVEK I UTAZÁS I INSPIRÁCIÓ

Tomor Anita

Tomor Anita

10 dolog, amit nem tudtunk Dakota Johnsonról

2017. február 10. - Tomor Anita

Őrült nagy a felhajtás E. L. James A sötét ötven árnyalata című regényéből készült film körül, mely a napokban debütált a hazai mozikban. A trilógia első része, A szürke ötven árnyalata, mint előzmény 2015 februárjában került a mozikba, és valljuk be, igencsak megosztotta a nézőközönséget. A kritikusok egyöntetűen úgy nyilatkoztak, hogy jobb lett volna ki sem jönnie a filmnek, és a legrosszabb filmeknek járó Arany málna-díj sem tett jót az alkotók renoméjának. Mégis, aki a leginkább kiemelhető a produkciókból, az talán Dakota Johnson, a női főszereplő, aki Jamie Dornan partnereként, Anastasia Steele szerepét játssza a filmben. De lássuk csak, ki is ő? És miért lett egyszeriben ennyire felkapott és híres?

 

dakota_johnson_001.jpg

  1. Híres család

Dakota Mayi Johnson néven 1989-ben született Austinban, Texas államban Melanie Griffith Oscar-díjra jelölt színésznő és Don Johnson Golden Globe-díj nyertes színész lányaként. Apja, Don Johnson játszotta anno a Miami Vice című népszerű televíziós zsarusorozatban Sonny Crokett szerepét, mely hatalmas siker volt és óriási ismertséget hozott számára. Dakota szülei kétszer is összeházasodtak, egyszer 1976-ban és másodszor 1989-ben. Dakota hét éves volt, amikor szülei 1995-ben elváltak. Melanie Griffith egy évvel később hozzáment Antonio Banderashoz, aki aztán lányaként nevelte Dakotát. Dakotának összesen hat féltestvére van, négy apai részről és kettő anyai ágon.

 

csaladi.jpg

A képen Dakota édesanyjával, Melanie Griffith-tel és édesapjával, Don Johnsonnal látható

  1. Beleszületett a színészetbe

Nincs még huszonnyolc éves, de a világon mindenütt ismerik a nevét. Az tény, hogy híres színész családból származik és az is tény, hogy Melanie Griffith és Don Johnson lányaként gyerekkorában sem lehetett gondja az életben, de valami oknál fogva sikerült elérnie, hogy a nevéről ne a szülei jussanak az eszünkbe először, hanem ő maga. Karrierjét modellként kezdte. Több ízben volt kampányarca többek között a MANGO divatháznak. Színészként édesanyja oldalán mindössze tíz évesen láthattuk először a Tűzforró Alabama (Crazy Alabama) című filmben 1999-ben, melyet egyébként nevelőapja Antonio Banderas rendezett. A féltestvérével, Stella Banderassal játszották Melanie Griffith gyermekeit a történetben.

 

abanderas.jpg

Dakota Johnson, Melanie Griffith és Antonio Banderas

  1. Alkohol és drogproblémák

2007-ben felröppentek a hírek, melyek szerint a tizenhét éves Dakota harminc napot töltött a Rehabon, a Visions Teen Centerben, Malibun drog és alkohol problémák miatt. Sokan nem tudják, de Dakota szülei valóban küzdöttek, vagy ki tudja talán még ma is küzdenek hasonló problémákkal, de ő mind a mai napig tagadja, hogy elvonón járt volna. Állítása szerint a szülei miatt találták ki róla ezeket a hamis híreket.

  1. Élt Budapesten

Az egyik vele készült interjúban azt nyilatkozta, hogy iskola mindig is kihívás volt számára, és utált tanulni gyerekként. Nem értette miért kell az idejét az iskolára pazarolnia, miért kell Budapesten töltenie hat hónapot, amíg a nevelőapja, Antonio Banderas az Evita című filmen dolgozik, és miért kell egy hotelszobából iskolába járnia.

  1. Sokáig balettezni tanult

Tizenhat éves koráig tanult balettezni, és mindig úgy képzelte, hogy ha nem is balett-táncosként, de színészként fog majd dolgozni. Ez be is jött neki, mára már számos filmszerepet tudhat magáénak.

 

dj_002.jpg

 

  1. Miss Golden Globe 2006

A történelemben először fordult elő, hogy egy családon belül ketten is elnyerték ezt a neves Hollywoodi címet. Édesanyja, Melanie Griffith 1976-ban nyert, Dakota Johnsont pedig 2006-ban választották ki erre a díjra.

 

dakotaj.jpg

 

  1. Filmek, amelyekben eddig láthattuk:

Tűzforró Alabama/ Crazy in Alabama (1999)

Social Network – A közösségi háló/ The Social Network (2010)

Csúf szerelem/Beastly (2011)

Ötéves jegyesség/The Five-Year Engagement (2012)

21 Jump Street – A kopasz osztag/ 21 Jump Street (2012)

Need for Speed (2014)

Ben and Kate – vígjátéksorozat (2012-13)

Szex és haverok/Date and Switch (2014)

A szürke ötven árnyalata/Fifty Shades of Grey (2015)

Fekete mise/Black Mass (2015)

A Bigger Splash (2015)

Hogyan legyünk szinglik/How to be single (2016)

A sötét ötven árnyalata/Fifty Shades Darker (2017)

 

 

  1. A szex jelenetek számára csak megoldandó feladatok

Rossz kritikák ide, Arany Málna-díj oda, a film, ami végül meghozta neki a világsikert, az a Szürke ötven árnyalata volt. Sokan faggatták arról, hogy viszonyul a szex jelenetekhez a filmben, illetve hogy jön ki a partnerével, Jamie Dornan-nel. Állítása szerint nem szégyenlős, ezért nem okoznak gondot neki ezek a jelenetek.

 

dj_jd.jpg

 

  1. Magánéletében a hosszú távú kapcsolatokat kedveli

Saját bevallása szerint tapasztalatlan a randizásban, mert nem sokat volt része benne a való életében. Eddig jobbára csak hosszú távú partnerkapcsolatai voltak.

  1. A legjobb barátnője Elvis Presley unokája

A híres családja mellett Dakota Johnsonnak nem kevés híres barátnője is van. Az egyik legközelebbi barátnője, Elvis Presley unokája, Riley Keough. Riley Lisa Marie Presley és Danny Keough lánya. Olyannyira közeli a barátságuk, hogy Riley esküvőjén Dakota volt az egyik koszorúslány. Paris Hilton, Mary-Kate Olsen, Dakota Fanning is jó barátai a színésznőnek.

 

A képeket a Google keresőben Dakota Johnson, Melanie Griffith, Don Johnson és Antonio Banderas nevét beírva találtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://tomoranita.blog.hu/api/trackback/id/tr7912247642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bukszindeksz 2017.02.13. 12:02:24

A Fekete Mise című filmből nekem csak ő maradt meg: ül a konyhában, az asztalnál és csak az arcával játszik. Döbbenet jó színésznő.

Nancsibacsi 2017.02.13. 12:02:32

Igazi kis penészvirág - szülei nélkül közelében nem volna a filmvászonnak.
süti beállítások módosítása