KÖNYVEK I UTAZÁS I INSPIRÁCIÓ

Tomor Anita

Tomor Anita

13 dolog, amit érdemes tudni Julia Robertsről

2017. október 28. - Tomor Anita

Ki ne hallott volna már Júlia Robertsről. A nagy sikerű, amerikai színésznőről, aki a kilencvenes években az egyik legnagyobb női sztár volt Hollywoodban. Rengeteg filmben szerepelt a Micsoda nő!-től kezdve az Acélmagnóliákon át az Oltári nőig. Ő volt az első nő, aki húsz millió dollárt kapott egy filmszerepéért akkor, amikor még Hollywoodban csakis férfi színészek dicsekedhettek ekkora gázsival. Kevesen tudják róla, hogy jó barátja George Clooney, ennek ellenére az egyetlen hollywoodi szupersztár, aki meghívót kapott a második esküvőjére az nem más, mint Bruce Willis volt. Az ötvenedik születésnapját ünneplő színésznő gyerekkora egyébként nem volt mindig felhőtlen, a testvérei előbb kezdtek el színészkedni, mint ő, Julia azonban még náluk is jóval sikeresebb lett, és ez azért okozott néhány konfliktust köztük. Tizenhárom érdekességet hoztam Julia Robertsről, a színésznőről, aki ma már csak évente egy-két szerepet vállal azt is csupán a rajongók kedvéért, mert a reflektorfénytől távol tartva magát csakis a családjának él.

 

title-julia-roberts.jpg

 

  1. Julia legnagyobb sikerét a Pretty Woman, azaz a Micsoda nő! című film jelentette 1990-ben. A filmben egy prostituált nőt formált meg Richard Gere oldalán. Az alakításáért Oscar-Díjra jelölték a legjobb női szereplő kategóriában, de a díjat végül nem ezzel a szerepével nyerte.  

 

pretty-woman-original.jpg

 

  1. Oscar-díjas színésznő. Az első jelölését 1989-ben zsebelte be, amikor az Acélmagnóliák című filmben nyújtott alakításáért jelölték a legjobb női mellékszereplőnek. A második jelölését a Micsoda nő!-ért kapta, legjobb színésznő kategóriában. A harmadik jelölését díjra is váltotta. Az Erin Brockovich című filmben nyújtott alakításáért kapta meg életében először, két jelölés után az Oscar-díjat 2001-ben.

 

erinb_1.jpg 

  1. New Yorkban, Malibuban és Új-Mexikóban vannak otthonai. Állítólag így néz ki a new yorki lakása.

 

julia-roberts-house.jpg

A nappali

 

julia-roberts-house_2.jpg

A kilátás

 

  1. Jó ideig Kiefer Sutherland jegyese volt, együtt élt egy darabig Liam Neesonnal, sőt Richard Gere-rel is járt. A közvéleményt megrázta a Kiefer Sutherlanddel történt szakítása. A kapcsolatnak maga Julia vetett véget az esküvőjük előtt három nappal.

 

kiefw.jpeg

 

  1. Három gyermeke van. 2004-ben ikrei születtek, Hazel Patricia és Phinnaeus Walter, majd 2007-ben megszületett harmadik gyermeke Henry Daniel. A nyilvánosság előtt szinte sosem mutatkozik a gyermekeivel.

 

  1. Szerepelt a Jóbarátokban egy epizódszerep erejéig. Akkoriban Matthew Perryvel, a Jóbarátok egyik sztárjával folytatott szerelmi viszonyt.

 

  1. Gyerekkorában annyira imádta az állatokat, hogy sokáig állatorvosnak készült. Később újságírást tanult az egyetemen, bár a tanulmányait végül nem fejezte be.

 

juliaroberts3.jpg

 

  1. A féltestvére, Nancy Motes öngyilkos lett. A halálát túladagolás okozta. Julia nevét meghurcolták ezzel az üggyel kapcsolatban, mivel Nancy a búcsúlevelében hosszú sorokon keresztül állítólag szidta Juliát, amiért nem támogatta őt. Rengeteg Twitter posztban nyilatkozott a nővéréről, volt, hogy tehetségtelennek, gonosznak és ribancnak nevezte. Köztudottan nem volt jó a kapcsolatuk.

 

  1. A színésznő édes testvére, Eric Roberts, aki szintén színész. Eric sokat segített Julia karrierjének beindításában, viszont a kapcsolatuk Julia hírnévszerzése után megromlott. 2001-ben Eric Roberts beismerte és megerősítette a hírt a közvélemény előtt, hogy évek óta nem tartja a kapcsolatot a húgával. Ez a színész drogfüggősége miatt is volt és azért is, mert a férfi szerint Julia nem volt hálás azért, mert segített neki beindítani a pályáját. A színésznő ikreinek megszületése után azonban kibékültek és ma már napi szinten tartják egymással a kapcsolatot.

 

eric.jpg

 

  1. A színésznő unokahúga, Emma Roberts. Emma Júlia Roberts bátyjának, Eric Robertsnek a lánya. Kilenc évesen debütált a színészi pályán, sokan fényes karriert jósolnak neki.

 

emmar.jpg

 

  1. Ő volt az első női színésznő Hollywoodban, aki egy filmszerepéért 20 millió dollárt kapott. Ennyit kerestek akkoriban a legnagyobb férfi sztárok, Tom Hanks, Tom Cruise és Mel Gibson. Ezt az elképesztő összeget egyébként Erin Brockovich megformálásáért kapta.

 

  1. Nem botoxoltatta magát még. Egy alkalommal úgy nyilatkozott: „szeretném, ha a gyerekeim tudnák, mikor vagyok mérges, mikor vagyok boldog, mikor vagyok kevésbé összeszedett.”

 

julia_r_4.jpg

 

     13. A Hindu vallást gyakorolja. Az ízek, szerelmek, imák (Eat, Pray, Love) című film után fordult a hinduizmus felé.

 

A képek forrása: Google

 

Ha tetszett a cikk, tarts velem a Facebookon és az Instagrammon is, ahol sok érdekességet olvashatsz még sztárokról, utazásról és a regényeimről (Álmodtam már rólad, Helló újra, kedves exem!) is! 

Ne feledjétek a következő regényem, Nyolc éjszaka címmel november 21-én jelenik majd meg! Remélem, várjátok már!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomoranita.blog.hu/api/trackback/id/tr3313112376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása