KÖNYVEK I UTAZÁS I INSPIRÁCIÓ

Tomor Anita

Tomor Anita

5+ 1 látnivaló Los Angelesben, a Hollywood Boulevardon

2017. augusztus 18. - Tomor Anita

A világ egyik leghíresebb utcája a Hollywood Boulevard. Los Angeles központjában található, és sokak számára elhanyagolt külseje ellenére még ma is a hollywoodi álmot jelképezi. Lelkesen vágtunk neki a napnak, de be kell vallanom, egy kicsit csalódás volt látni, mennyire hagyják lepusztulni ezt a turisták által közkedvelt részt. Bár az utcát hetente hatszor takarítják, mégsem tűnik tisztának. A patinás üzletek helyett helyi szuvenírshopok működnek. Ez nem egy sétálóutca, hanem egy olyan utca, ahol autóforgalom is van. Kábé olyan, mint nálunk, Budapesten a Körút. Üzletek, shopok, színházak, sétálgató turisták mindkét oldalon, míg középen zajlik az autóforgalom. Hatalmas a tömeg a járdákon. A turisták szorgalmasan szelfieznek a sztárok csillagjaival vagy éppen sorban állnak, hogy bejussanak a Madame Tussaudsba, vagy a Dolby Theatre-be. Mindezt leszámítva szemfüles turistaként még simán fel lehet fedezni a rég elveszett báját. Egyszer mindenképpen megéri ide ellátogatni. Ha Los Angelesben jártok, ne hagyjátok ki!

 

depositphotos_23236778_original_2200.jpg

 

Lássuk, mit érdemes megnézni:

 

  1. Walk of Fame

Az utca, amit bárki bármikor felismer akár képről, akár mozivásznon látva az a hollywoodi sztárok csillagjaival fémjelzett Hollywood Boulevard. Igen gyakran a köznyelv „Dicsőségsétánynak” is nevezi, nem is akármiért. Több, mint 2500 csiszolt márványcsillag van beleillesztve a járda burkolatába több kilométer hosszan mindkét irányban a Hollywood Boulevardon. A film, a rádió, a televízió, a színház és a zenei világ sztárjait 1960 óta örökítik meg itt. Az az érdekesség az egészben, hogy nem elég, ha valakit kiválasztanak arra, hogy csillagja legyen, az illető sztárnak egy vagyont kell fizetnie azért, hogy el is készüljön a csillagja.

 

mt_2017_2_8_2200.jpg 

mt_2017_2_6_2200.jpg

 

  1. El Capitan Theater

Ez egy gyönyörű neonfényekkel kivilágított igazi történelmi mozi. Itt mutatják be a Disney rajzfilmeket először a világon.

 

img_1427_2200.jpg 

  1. Dolby Theatre

A Hollywood Boulevard középső részén, a Hard Rock Cafe szomszédságában, és az El Capitan Theaterrel szemben található a Dolby Theatre. A hely, ahol az Oscar díjakat minden évben átadják. Az épületbe lépve, mégha nincsenek is sztárok a közelben az embert valami egészen különös érzés keríti hatalmába. A felvezető lépcső két oldalán hatalmas mennyezetig érő oszlopokon olvashatók kronológiai sorrendben az Oscar díjat nyert filmek címei.

 

img_0812_2200.jpg

 

  1. Grauman’s Chinese Theatre

A Wax Múzeumtól nem messze, közvetlenül a Dolby Theatre szomszédságában található ez az első ránézésre meglepően szokatlan kinézetű épület. 1927-ben adták át a nagyközönségnek és azóta ez a színház is a Hollywood Boulevard egyik legfontosabb látványossága lett.

 

mt_2017_2_9_2200.jpg

 

  1. Madame Tussauds

A Los Angelesben található Madame Tussauds egyike azoknak a múzeumoknak, amelyeket még a gyerekek is szeretnek. Rendkívül jó móka pózolni a hollywoodi sztárokkal. Igaz, csak viaszszobrok formájában vannak jelen, de azért jó pár vidám órát el lehet tölteni velük, az elképzelt társaságukban.

 

img_1871.JPG

 
mt_2017_2_7_2200.jpg

 

mt_2017_2_5.jpg

 

  1. Hollywood sign

Bár nem közvetlenül a Hollywood Boulevardon található a Hollywood felirat, de ha az ember itt jár, mindenképpen érdemes egy kis kitérőt tennie a hegyek felé. Már messziről látszik, de csak egészen közel érve mutatja meg igazi, filmekben már sokszor megörökített varázsát.

 

depositphotos_32420233_original_2200.jpg

 

Képek nagy része saját fotó, a többi forrása: Depositphotos.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még tőlem - a regényeim mellett - sok-sok érdekességet olvasni, kövess a Facebook oldalamon is!

A ruha rajtam: Magenta, a kollekciójukat itt tudjátok megnézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://tomoranita.blog.hu/api/trackback/id/tr912757392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása