KÖNYVEK I UTAZÁS I INSPIRÁCIÓ

Tomor Anita

Tomor Anita

Újrakezdenéd az exeddel? 7 eset, amikor működhet

2017. április 14. - Tomor Anita

Egy szakítás bizony mindenkit megvisel. Nem is kicsit. Pláne, ha több hónap, több év van mögöttetek. Nagyon sok idő kell a felejtéshez és a továbblépéshez. Napokról kár beszélni ilyenkor, hetek, hónapok, sőt évek telhetnek el, mire ki tudunk heverni egy szakítást. Az emlékek folyamatosan ott vannak a fejünkben, csak idővel nem lesznek olyan fájdalmasak, megkopnak és új élmények kerülnek majd a helyükre. Végleg elfelejteni biztosan nem tudjuk a másikat, csak évek múltán már más dolgok lesznek fontosak az életünkben. Gyakran előfordul, hogy eszünkbe jut újra és újra az exünk. Vajon tényleg jó döntés volt? Vajon tényleg komolyan gondolta akkor a szakítást? Vajon tényleg boldog a másikkal, akivel most van?

Íme, 7 eset, amikor érdemes elgondolkodni az újrakezdésen. Amikor nem hülyeség újra belevágni.

 

depositphotos_87039206_original.jpg

 

  1. Ha elég idő telt el a szakítás óta

 

Vannak párok, akik azonnal, néhány óra elteltével újra rohannak egymás karjaiba. Vannak, akik hetek múltán teszik ezt meg, mert úgy érzik, hiányzik a másik. Vannak esetek, amikor viszont évek, sőt évtizedek múltán találnak újra egymásra a párok. Hogy melyik esetben tartósabb a kibékülés, az sok mindentől függ. Az tény, ha több év telik el, mindkét félnek volt utána más kapcsolata, igazából szinte új emberként, érettebb fejjel vágnak bele újra a kapcsolatba, akár még nagyon komoly dolgot is eredményezhet a döntés.

 

  1. Ha nem azért választod újra őt, mert nincs más vagy jobb

 

Gyakori hiba, hogy az emberek azért békülnek ki az exükkel, mert félnek a magánytól, félnek attól, hogy nem találnak másik párt, vagy nem találnak jobbat nála. Ebbe a hibába nem szabad beleesni. Ha csupán ez áll a háttérben, akkor jobb, ha nem békültök ki. A problémák ez esetben is ott lesznek, és csak idő kérdése lesz, hogy mikor mentek szét ismét.

Ellenkező esetben viszont, ha tényleg azért választod újra, azért táncolsz vissza, mert úgy érzed hibáztál, hibázott, vagy hibáztatok, valóban őt akarod, valóban egymást akarjátok, akkor akár még jó döntés is lehet az újrakezdés. Néha pont a különválás, a szakítás ébreszti rá az embereket arra, hogy mi az, ami igazán fontos, mi az, amit elveszítettek.

A lényeg, hogy tiszta fejjel gondoljátok át a kapcsolatotokat, és ha elhatározzátok az újrakezdést, akkor azt biztos alapokra építkezve tegyétek meg.

 

depositphotos_80366508_original.jpg

 

  1. Ha már tudod, mit veszítettél vele

 

Általában akkor jövünk rá, hogy mit veszítettünk, amikor már megtörtént a baj és elveszítettük. Ez a szerelemre is igaz. Gyakran túl későn jövünk rá, hogy aki mellettünk volt évekig, milyen megértő, szerető társ volt.

Ha felmerült benned a gondolat, hogy újrakezd az exeddel, bizonyára már arra is rájöttél, hogy mit veszítettél vele. Megtapasztaltad, milyen a másik nélkül élni, pontosan tudod, milyen rossz az üres lakásba hazaérni, és ránézni a telefonod kijelzőjére azt látva, hogy napok, sőt hetek óta nem keresett. Ami viszont ebben a jó, hogy mindezt ő is tudja. És ha újra kezditek, és mindkettőtök szívvel-lélekkel tudja és hiszi, hogy most sikerülni fog, akkor tíz körömmel fogtok harcolni a kapcsolatotokért, azért, hogy soha többé ne történjen meg, hogy elveszítitek egymást. Az lesz számotokra a legfontosabb, hogy ott vagytok egymásnak. És ez mindenképpen egy jó kezdet.

 

  1. Ha állandóan ő jár a fejedben

 

Ha folyamatosan hiányzik, és ez az érzés nem csak egyoldalú a részedről, hanem kölcsönös, és az exed is ugyanígy érez, akkor igenis van rá ok, hogy újrakezdjétek. Van úgy, hogy hiába szakítottatok, egyszerűen nem tudtok továbblépni. Ilyenkor érdemes mérlegelni az újrakezdést.

Van úgy, hogy mással vagy, és akkor is az exed jár a fejedben. Van, hogy mindenről ő jut az eszedbe. Van, hogy új kapcsolatod van, de érzed, hogy valami nincs rendben, hogy nem az van melletted, aki kellene. Ha tudod, hogy az exed is hasonló cipőben jár, csak te jársz az eszében, rengeteget gondol rád, ha kölcsönös minden vágyakozás, kölcsönösek az érzések, akkor nincs min gondolkodni. Ebben az esetben is érdemes lehet újra megpróbálni. Ki tudja, talán tényleg egymás mellett a helyetek.

 

  1. Ha tudod, mit akarsz

 

Először mindent magadban kell helyre tenned. Neked kell tudnod, hogy mit akarsz. Aztán nem árt tisztázni a dolgokat az exeddel. Ha komolyan megfordult a fejetekben az újrakezdés és le tudtok ülni átbeszélni a korábbi problémákat, vagy ha annyi idő telt el a szakítás óta, hogy a problémák már azóta nem is problémák, akkor lehet, hogy tényleg megér még egy misét a kapcsoltotok.

 

depositphotos_129234324_original.jpg

 

  1. Ha nem csak egy éjszakára kell

 

Ha csak nosztalgiázni szeretnél, akkor mondd meg neki. Ne csapd be a másikat. Ha viszont nem akarod megbántani, rájöttél már, hogy csak ő kell neked, biztosak vagytok benne, hogy egyikőtök sem egy éjszakára akarja a másikat, és mindent tisztáztatok, megbeszéltetek, akkor jó eséllyel készen álltok az újrakezdésre. Hiszen, ha nem egy éjszakában gondolkodtok, akkor egyértelmű a helyzet, egyértelmű, hogy hosszú távon gondolkodtok és hisztek a kapcsolatotok jövőjében.

 

  1. Ha időközben rájöttél, mégiscsak ő az igazi

 

Van, hogy sokára jössz rá, hogy kire van szükséged. Van, hogy sokára jön rá az exed is, hogy rád van szüksége. De a lényeg, ha rájöttetek, akkor tegyetek meg mindent azért, hogy ne veszítsétek (újra) el egymást!

 

Egy jó könyv ajánlás a témához:

 

boritokep_helloujra_masolat.jpg

 

Képek forrása: depositphotos.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tomoranita.blog.hu/api/trackback/id/tr9712426707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása