KÖNYVEK I UTAZÁS I INSPIRÁCIÓ

Tomor Anita

Tomor Anita

13 dolog, amit biztosan nem tudtál Hugh Jackmanről

2017. március 03. - Tomor Anita

A napokban debütál az X-Men sorozat legújabb része, a Logan című film a hazai mozikban. Hugh Jackman az egyik legnagyobb formátumú színész Hollywoodban. Az összes eddigi részben szerepelt, de a neve nem csak az X-Men filmekből ismert, játszott A Szépség és a Szörnyeteg című világhírű musicalben, a Kate és Leopold, a Van Helsing, az Ausztrália című filmekben és a Kardhalban is John Travolta és Halle Berry oldalán. Sokan nem tudják róla, hogy musical színészként kezdte, hollywoodi filmszerepeket csak 2000-től kapott. Azóta viszont Oscar-díjra jelölték és Golden Globe-díjat is nyert.

 

gwnlikd.jpg

 

Íme, 13 érdekesség Hugh Jackmanről:

 

  1. Ausztráliában, Sydneyben született 1968-ban Grace McNeil és Christopher John Jackman gyermekeként. Filmproducer, színházi musical színész és közkedvelt tévés szereplő. Öt testvére van, akik közül ő a legfiatalabb.

 

hjcom_photoshoots_2008_by_stewart_shining_for_people_magazine_0009-jpg.jpg

 

  1. Nem volt könnyű gyerekkora. Szülei nyolc éves korában elváltak. Nemsokkal később az édesanyja elhagyta a családot, hogy visszatérhessen a szülőföldjére, Angliába. Jackmant az édesapja nevelte fel. Egy alkalommal azt nyilatkozta egy interjúban: „Amikor hazaértem, tudtam, hogy Anya elment.” Megviselte a színészt az elválás, bár tudta, hogy édesanyja a születése után mély depresszióba esett.

 

  1. Felesége, Deborah-Lee Furness és közte tizenhárom év korkülönbség van az asszony javára. 1996-ban házasodtak össze. Sokáig próbálkoztak saját gyermekkel, de két vetélés után végül az adoptálás mellett döntöttek. Két örökbefogadott gyermeket nevelnek.

 

zar488a8b_bev305_goldenglobes_0114_11.jpg

 

  1. Musical színészként A Szépség és a Szörnyetegben Gaston szerepét is eljátszotta. Tavaly egy tévé show erejéig össze is mérte az énektudását a 2017 márciusában mozikba kerülő élőszereplős új Disney filmben Gaston szerepét játszó Luke Evans-szel.

 

  

  1. 2001-ben Golden Globe-díjra jelölték a Legjobb színész kategóriában a Kate és Leopold című filmben nyújtott alakításáért. A filmben egy Viktória-korbabeli angol arisztokratát játszott, aki egy véletlen folytán átcsöppen a 21. századba és beleszeret egy reklámszövegíróba, Meg Ryanbe.

     

    46198_71.jpg 

    Golden Globe-díjat végül A nyomorultak (Les Misérables) című filmben nyújtott alakításáért kapott 2013-ban. A szobrot Jennifer Garner adta át neki.

 

 

  1. A Táncoló talpak című egész estés amerikai-ausztrál animációs filmben ő kölcsönözte a hangját Memphisnek.

 

  1. Nem egyszer énekelt már esküvőn. Főleg a baráti körét tiszteli meg azzal, hogy megcsillogtatja az énektudását egy-egy jeles eseményen. Nicole Kidman és Keith Urban esküvőjén is adott szerenádot. Nikole Kidmannel egyébként együtt játszottak annak idején az Ausztrália című nagy sikerű filmben.

 

kidman-pix.jpg

 

  1. Először neki lett felajánlva James Bond, azaz a 007-es ügynök szerepe a Casino Royal című filmben, de az időbeosztását nem tudta összeegyeztetni a forgatásokkal, ezért végül Daniel Craig kapta a szerepet.

 

  1. Az utolsó pillanatban választották ki Logan, a Farkas szerepére az X-men filmekhez 2000-ben. Eredetileg úgy volt, hogy Dougray Scott játssza majd a szerepet, de a Mission: Impossible 2 forgatását két hónappal meg kellett hosszabbítani, ezért nem tudta vállalni a megbízást.

 

  1. Russel Crowe az egyik legjobb barátja. Hugh Jackman neki köszönheti, hogy főszerepet kapott az X-men filmekben, ugyanis Russel Crowe személyesen ajánlotta be őt a producer-rendezőnek, Brian Singernek.

 

wenn3725384.jpg

 

  1. Jackman egy rendkívül intenzív fizikai tréningen vesz részt minden alkalommal, amikor Logant, a Farkast játssza, hogy csúcsformába lendüljön.

 

  1. Bár Logan, a Farkas karaktere a filmben szeret dohányozni, Hugh Jackman a való életben egyáltalán nem szereti a dohányzást.

 

  1. A hírek szerint a most debütáló Logan című filmben lesz utoljára látható Farkasként. Végleg kiszáll az X-Men filmekből.

 

4hssngw.jpg

 

A képek forrása: Google

A bejegyzés trackback címe:

https://tomoranita.blog.hu/api/trackback/id/tr9212309095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

$pi$ 2017.03.04. 12:40:35

Az egész szuperhősös mizéria nekem nem jön be, gyerekes, unalmas, ripacs. A wolverine karakter az *egyetlen* amelyiket csíptem! Vicces, ötletes, mély, izgalmas, találó. És a színész ráadásul jól játszotta, adott a karakternek egy mély, szomorú, sötét színt, amit kevesen tudtak volna eljátszani szerintem.

Ja, és nagy gáz volt "farkasra" lefordítani. Ilyen erővel akár oroszlán vagy medve is lehetett volna. :( Semmi farkasos nincs benne.
süti beállítások módosítása