KÖNYVEK I UTAZÁS I INSPIRÁCIÓ

Tomor Anita

Tomor Anita

Mit vigyünk magunkkal a kórházba, ha szülni megyünk?

2017. február 06. - Tomor Anita

A kisbabánk születése előtt az utolsó trimeszterben bizony elég gyakran foglalkoztat minket a kérdés, vajon mit is vigyünk magunkkal a kórházba? A pocakunk és vele együtt a pocaklakónk ezekben a hetekben már valószínűleg óriásira nőtt, a pakolás nyilván nem megy olyan egyszerűen. Mégis meg kell tennünk mindent annak érdekében, hogy a fontos pillanatoknál ne hiányozzon semmi, és minden a kellő időben kéznél legyen. A legegyszerűbb, ha készítünk egy listát erre a célra, talán ez a legbiztosabb megoldás, hogy ne maradjon otthon semmi nélkülözhetetlen. Mai bejegyzésemmel ebben szeretnék a segítségetekre lenni. Összegyűjtöttem, mi az, amire feltétlenül szükségetek lesz a szülésnél és az utána következő kórházban töltött néhány napban.  

korhazi_kelengyelista.jpg

 

TIPP: Mielőtt elkezdenél mindent gondolkodás nélkül a táskába pakolni, érdemes felhívni a kórházat, ahol szülni fogsz, és érdeklődni, mi az, amit nyugodtan kihúzhatsz a listádról. Előfordulhat ugyanis, hogy a kórház alapból tud biztosítani bizonyos dolgokat, gondolok itt: napi pelenka adagra, popsi kenőcsre, fürdető krémre, „ipari” tudású mellszívóra és más egyéb praktikus dolgokra. Időt, energiát és nem kevés pénzt spórolsz meg magadnak azzal, ha utánajársz, mi az, amire tényleg szükséged lesz.

Lássuk csak, mit érdemes a táskába pakolni!

 

AMIRE NEKED LESZ SZÜKSÉGED:

- hálóing (legalább 2-3 darab) - Lehetőleg elöl gombolós legyen, hogy könnyebben menjen a szoptatás, és feltétlenül készülj egy olyan hálóinggel is, amiben adott esetben szülni fogsz.

- papucs - egy a zuhanyzáshoz ajánlott, egy pedig a napi közlekedéshez

- bugyi - eldobható a legpraktikusabb, és legyen minél több, mert hidd el, kelleni fog!

- nagyobb méretű és jó nedvszívó képességű tisztasági betét - legalább egy csomag, de inkább kettő kell a szülés utáni vérzés miatt

- szoptatós melltartó  - ebből is legalább 2-3 darab

- melltartóbetét - 1 doboz mindenképpen javasolt

- köntös

- zoknik

- törölköző (legalább 2-3 darab)

- hajszárító

- tisztálkodási szerek: tusfürdő, sampon, kézkrém, Garmastan kenőcs (megbízható gyógyír a mellbimbó gyulladására és kirepedezésére)

- mellszívó

- tányér, bögre, evőeszköz, szalvéta az étkezésekhez

- papír zsebkendő, WC-papír

- fényképezőgép, telefon

- olvasnivaló: érdemes babaápolással kapcsolatos könyvet (is) vinni

- Iratok: személyi igazolvány, TAJ kártya, házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat

- enni, innivaló

- sok-sok erő és óriási kitartás

 

Amire a KISBABÁDNAK lesz szüksége:

- ruhák: rugdalózó, nadrág, pulóver, zokni, sapka, kesztyű, kiskabát

- pelenka

- nedves popsi törlőkendő

- popsi kenőcs

- fürdetőkrém

- törölköző (legalább 2 darab)

- takaró (legalább 2 darab)

- Hazafelé a kórházból: babahordozó, időjárásnak megfelelő öltözet

 

Amire az apás szüléseknél az APUKÁNAK lesz szüksége:

- étel, ital

- videokamera és/vagy fényképezőgép

- jó nagy adag türelem és kitartás

 

baba-mama.jpg

 

Remélem, ezzel a kis cikkel megkönnyítettem a készülődést nektek. Ha valamit esetleg kifelejtettem volna a listából, azt írjátok meg nyugodtan kommentben! Jó babavárást mindenkinek!

 A képek forrása: depositphotos.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tomoranita.blog.hu/api/trackback/id/tr8812159845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsi25 2017.02.07. 07:29:13

Szívószál!!!!!!! :) Mert mikor ott fekszunk szules utan, kimerulve, igen jol tud esni egy kis folyadek. Ha meg csaszar volt, akkor vegkepp csak a szivoszallal fog menni

zizi77 2017.02.07. 07:29:33

Érdemes 2 csomagot csinálni. 1, ami a szülőszobára kell, és 1, ami majd a többi napra. Sok helyen kell apás szüléshez külön ruha apukának. Egységcsomagban kapható már egy-két patikában is, de gyse-ben tuti.
Tisztasági betét helyett legtöbb anyukának elfér az inkontinencia betét/akár több féle méret/ is, de minimum az intimbetét.
Sajnos a legtöbb kórházban már szinte semmit nem adnak a babának, így érdemes a pelenkától kezdve mindent vinni. Na jó, a kiskád felesleges. :)

Tomor Anita 2017.02.07. 07:37:31

@Zsuzsi25: Ez jó ötlet! Tényleg! Köszönöm a hasznos tippet! Még egy dolog nekem is eszembe jutott: a puha párna. Természetes úton történt szülés után, aranyeres panaszok mellett jól jöhet a popsi alá. :)

Tomor Anita 2017.02.07. 07:39:53

@zizi77: Teljesen egyetértek! :) Köszönöm a hozzászólást!
süti beállítások módosítása